www.DR-Z400.nl

Welkom op mijn website over de Suzuki DRZ400 S/E/Kick en de SuperMotard. Alles wat je wilt weten over deze motor vind je hier.

Een kort intro over de Suzuki DRZ:

Het eerste model van de Suzuki DRZ werd geproduceerd in het jaar 2000. Suzuki kwam toen met het Kickstarter model, en de S versie. Het Kickstartmodel was bedoeld als rasechte Enduro, en vormde flinke concurrentie voor de Yamaha WR400F. De kickstart versie is helaas maar gemaakt tot en met 2003. Het S model was meer bedoeld voor op straat, en om af en toe eens het bos mee in te gaan. Een echte DualSport dus, mét elektrische starter!
In 2001 werd het DRZ-gamma uitgebreid met de E versie, dit model was gelijk aan de Kickstart versie, maar had i.p.v. een kickstarter een elektrische starter.
In 2005 begon Suzuki met de productie van het SuperMotard model van de DRZ. Meteen een topper, niet alleen qua specificaties, maar ook qua prijs. Net zoals zijn broertjes en zusjes...
In Nederland waren in 2000 en 2001 alle drie de modellen leverbaar, de S, de E, en de Kick versie. In 2002 was alleen de E nog leverbaar, zonder kenteken. Vervolgens, in 2003 was er helemáál geen DRZ meer leverbaar, maar in 2004 werd dat goed gemaakt. De S versie was toen weer leverbaar. Dit alles had alleen met de import in Nederland te maken. Suzuki produceerde de modellen wel, maar ze konden niet geïmporteerd worden door de strenge emissie eisen. In 2005 kwam daar ten slotte de SM versie nog bij. De S en de SM zijn nu leverbaar in Nederland.
 
De DRZ heeft zich in de loop der jaren erg goed bewezen. Hij blijkt erg betrouwbaar te zijn, met zeer goede prestaties. De DRZ heeft enkele keren de Paris-Dakar al met succes uitgereden. Ook werd de DRZ ingezet in het AMA SuperMoto Championship, Travis Pastrana en Kevin Schwantz wisten er zeer goede resultaten mee te boeken.

 

Laatst aangepast (zondag, 27 februari 2011 15:23)